Известие

Collapse
No announcement yet.

не мога да намеря утечката

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• не мога да намеря утечката

Колеги,след замерка с 3 различни мултицета се оказа,че имам утечка от 0.38mA което си е доста при допустими 0.05....свалих ЦДто(което си беше оригинално)....свалих всички крушки вътре в купето...и пак същото...възможно ли е датчика на АБС...понеже имам проблемен такъв да дава такава утечка ?
    как да се насоча по конкретно откъде може да е

---------- Post added at 17:17 ---------- Previous post was at 17:16 ----------

колата е 147 ТС

Първоначално публикувано от reapersl Покажи съобщение
    Колеги,след замерка с 3 различни мултицета се оказа,че имам утечка от 0.38mA което си е доста при допустими 0.05....свалих ЦДто(което си беше оригинално)....свалих всички крушки вътре в купето...и пак същото...възможно ли е датчика на АБС...понеже имам проблемен такъв да дава такава утечка ?
    как да се насоча по конкретно откъде може да е

---------- Post added at 17:17 ---------- Previous post was at 17:16 ----------

колата е 147 ТС
    Сигурно имаш впредвид 0,38 A.
    Не може да е от дефектен сензор на колело.
    Наскоро имаше подобна дискусия и се оказа, че проблемът е в боди компютъра и по-конкретно веригата към един от задните габарити. Сваляй крушките една по една и виж дали няма да изчезне.
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:30.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Откачи буксите на задните габарити и пак пробваи

Comment

Почни с бушоните, по бързо ще стане......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Почни с бушоните, по бързо ще стане......
          Подкрепям.
          Един гледа мултицета до акумулатора, вътре се махат бушоните един по един, като се поставят пак ако няма разлика в показанията. Не прави манипулацията със скъп мултицет, защото можеш да го повредиш, някой модули вдигат закратко голям ток при подаване на захранване. Важно е също да заключиш вратите, като на шофьорската с отвертка в ключалката да имитираш затворена врата.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Аз бих почнал от габаритите все пак са само две букси

Comment

утре ще я погледна....ще фърля едно око на задните светлини...едно време имах проблем с тях в частност тези за мъгла...а иначе съм решил бушон по бушон да меря..

Comment

И аз докато намеря проблема свалях бушон по бушон после вичките бушони,даже и алармата играх си два дена докато един приятел не ми каза за габаритите.В момента утечката ми е 0.02А.А и ако не знаеш има бушони и от пред

Comment

Колега имах подобен проблем замасяваше задния десен габарит и светеше постоянно оказа се нагорял чип в платката на бушонното табло.

Comment

Първоначално публикувано от razor1911 Покажи съобщение
                    Колега имах подобен проблем замасяваше задния десен габарит и светеше постоянно оказа се нагорял чип в платката на бушонното табло.
                    Явно говориш за дефектирал чип в боди компютъра. Как реши проблема?

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Явно говориш за дефектирал чип в боди компютъра. Как реши проблема?
                      Сменя се с друг,проблема не е че е нагорял,а е пробил.Това са ел. контролери за светлините,на 147 и габаритите и мигачите се управляват от такива чикии,и редовно пробиват.Много ми беше интересно,преди години като се сблъсках за първи път с този проблем,че има релета вътре,само за да издават звука при пуснат мигач.

п.с.Много често това се получава от течащ преден прозорец,всеки открил такъв проблем,е хубаво да си провери и прозореца,особено ако е сменяван,особено в Кобра,там слагат 4-5 топки силикон и слагат джама.......
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ето го и решението:

https://www.youtube.com/watch?v=C5sENzdRSgQ

Въпросният чип е vnq810m.

Това е доста "нежно" устройство, което освен от влагата за която говори Mury, може да дефектира и от моментно окъсяване в цокъл на крушка, примерно при подмяната и. Ето защо е добре да се откача акумулатора при подмяна на крушки.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Ето го и решението:

https://www.youtube.com/watch?v=C5sENzdRSgQ

Въпросният чип е vnq810m.

Това е доста "нежно" устройство, което освен от влагата за която говори Mury, може да дефектира и от моментно окъсяване в цокъл на крушка, примерно при подмяната и. Ето защо е добре да се откача акумулатора при подмяна на крушки.
                          Обикновено проблема идва от скапани аларми,които нямат диоди на изходите си........ самата платка също няма диоди.
                          Last edited by Mury; d.m.y г., 14:50.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            Обикновено проблема идва от скапани аларми,които нямат диоди на изходите си........ самата платка също няма диоди.
                            Истината е, че конструкторите са подходили мега-икономично. Всеки електроник-джия ще е на мнение, че една схема, като в случая, ако няма поне 30% запас от мощност, и за чеп за зеле не става. А тази в случая няма и 1% запас.

Талянщина е това, меко-казано.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Истината е, че конструкторите са подходили мега-икономично. Всеки електроник-джия ще е на мнение, че една схема, като в случая, ако няма поне 30% запас от мощност, и за чеп за зеле не става. А тази в случая няма и 1% запас.

Талянщина е това, меко-казано.
                              Ако мислиш,че боди комповете ги правят талянци,тцъ..............виждал съм какво ли не при всички производители,имам приятел който работеше в Jonson controls a сега е във Visteon,той какви неща ми е разказвал,плаша се как се движат въобще някои коли.

Comment

Working...
                              X